Sagan sprint naar winst in eerste etappe Ronde van RomandiŽ

Peter Sagan heeft de eerste rit in de Ronde van Romandië gewonnen. De 31-jarige Slovaak van Bora-hansgrohe was in Martigny de snelste in een sprint van een uitgedund peloton. Rohan Dennis, winnaar van de proloog dinsdag, blijft leider.

Zes renners wisten vroeg in de etappe weg te rijden uit het peloton, met daarbij de Nederlander Thymen Arensman. De renner van team DSM had het gezelschap van de Italianen Manuele Boara (Astana) en Filippo Conca (Lotto Soudal), de Fransman Alexis Gougeard (AG2R-Citroën), de Australiër Robert Power (Qhubeka-ASSOS) en de Zwitser Joel Suter, die deze ronde uitkomt voor de Zwitserse selectie.

Op iets meer dan twintig kilometer van de streep liet Arensman op de beklimming van Produit zijn medevluchters achter, maar daarna werd hij ook snel bijgehaald door een uitgedund peloton. In de laatste twintig kilometer waren er nog enkele uitvallen, maar niemand raakte uiteindelijk weg, waardoor we een sprint kregen van tachtigtal renners. In die sprint was Peter Sagan de snelste van het pak. Voor de voormalig wereldkampioen was het zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder ook een rit wist te winnen in de Ronde van Catalonië.