Bertens werkt aan vertrouwen en zet Nederland op 1-0 tegen China in Billie Jean King Cup

Kiki Bertens heeft Nederland een goede start van de Billie Jean King Cup bezorgd. Bertens was in de eerste partij in Den Bosch te sterk voor de Chinese Xinyu Wang: 6-2 en 6-0. De Billie Jean King Cup ging tot vorig jaar door het leven als de Fed Cup.

Later op de vrijdag speelt Arantxa Rus het tweede duel namens Nederland. Rus komt in actie tegen Xiyu Wang. Zaterdag treft Bertens Xiyu Wang en gaat Rus de strijd aan met Xinyu Wang. Ook Lesley Pattinama-Kerkhove en Demi Schuurs komen dan in het dubbelspel in actie.

Bertens had nog nooit eerder tegen haar Chinese tegenstander gespeeld, maar de kopvrouw van Oranje won zonder al te veel moeite het openingsduel. Een lekkere opsteker voor de Wateringse, die haar eerste zege boekte na haar operatie van vorig jaar. Tijdens haar eerdere toernooien in Dubai, Doha en Miami verloor Bertens direct de eerste wedstrijd en won ze in drie wedstrijden slechts tien games.

Tegen Wang verzilverde Bertens in de eerste set direct haar eerste setpunt, en in de tweede set verzilverde ze ook direct haar eerste matchpoint. "Ik ben superblij dat ik dit eerste punt meteen binnen heb kunnen halen na een paar lastige maanden. Dit doet veel met me. De eerste paar games bewoog ik goed en zat ik er lekker in, daarna werd het wel iets minder, maar ik kwam er vervolgens wel weer goed in. Ik ben het meest tevreden over het bewegen, het was nog niet optimaal en nog niet waar het was, maar ik ben er blij mee”, zei Bertens tegenover Ziggo Sport.

Nederland zit in de play-offs van de Billie Jean King Cup. Als Nederland van China wint, dan wacht in december een kwalificatieronde voor de Wereldgroep in 2022.