Lowes wint weer in Moto2, Bendsneyder 12e

Na de Moto3 zijn ook de veteranen en talenten in de Moto2 zondag in actie gekomen op het Losail International Circuit. Daar werd de Grand Prix van Doha afgewerkt, de tweede race van het seizoen.

Met Sam Lowes, Remy Gardner en Marco Bezzecchi op de eerste rij gingen de lichten uit en het was Bezzecchi die de leiding nam, voor Lowes, Gardner, Raul Fernandez en Augusto Fernandez - geen familie van elkaar. Bo Bendsneyder vertrok prima, pakte een paar plekken en kwam door als twaalfde.

Lowes pakte de leiding vrij rap terug van Bezzecchi, die vervolgens Gardner en Raul Fernandez voorbij zag komen. Joe Roberts reed een sterke race en voerde het om plek vijf strijdende groepje aan, tot hij na zeven ronden het grind in stuiterde. Met die valpartij werd het gat achter Bezzecchi ook een stuk groter, waardoor de eerste vier definitief weg leken te zijn.

Bezzecchi haakte af in de strijd om het podium, Fernandez kon het monsterlijke tempo van Lowes ook niet meer volgen. Gardner kon dat wél en bij het ingaan van de slotronde zat hij er nog bovenop. Het was echter net niet meer genoeg en Lowes won na de eerste ook de tweede race, voor Gardner en Fernandez. Bendsneyder hield zijn twaalfde plek door een paar valpartijen nog vast.