Hamilton: "Verstappen is een fantastische coureur"

Het was een zwaarbevochte overwinning voor Lewis Hamilton vandaag in Bahrein. De Mercedes-coureur was tot op het einde verwikkeld in een spannend duel met Max Verstappen

"We begonnen aan deze race wetende dat we met 1-0 achter stonden. We wisten dat het een moeilijke start van het seizoen zou worden, maar iedereen heeft ongelooflijk hard gewerkt om het maximale te halen uit wat we hebben. Iedereen hield het hoofd koel en ik ben iedereen ongelooflijk dankbaar", zo vertelde Hamilton na afloop van de race lezen we op Motorsport.com.

De wereldkampioen raakte aan het einde van de race kortstondig zijn eerste plek kwijt maar Verstappen gaf hem de koppositie terug omdat de Nederlander na de inhaalactie buiten de baan was beland. Hamilton denkt dat Verstappen had gewonnen als hij de positie niet terug had gegeven. "Ik denk dat als hij uiteindelijk die fout niet had gemaakt, hij waarschijnlijk de race had gewonnen."

Hamilton was na de race lovend over Verstappen. "De druk was enorm. Hij is een fantastische coureur en zij hebben de snellere auto, dus om hem achter me te houden op versere banden was één van de moeilijkste gevechten die ik in tijden heb gehad. Maar ik heb een slecht geheugen dus er zullen wel meer goede gevechten zijn geweest."

Na de eerste race lijkt de strijd om de wereldtitel spannend te worden aldus de Mercedes-coureur. "We hebben een mooi gevecht voor de boeg. Ik denk niet dat dit het einde voor Red Bull is. Bij de volgende race zullen ze terugkomen met een wraakactie, dus we moeten hard werken."