Verstappen: "We hebben een goede auto"

Het Formule 1-seizoen is met de pole position in Bahrein uitstekend begonnen voor Max Verstappen. Het hele weekend is de Nederlander al bovenaan het klassement te vinden en ook vanmiddag stond er geen maat op hem.

"We hadden natuurlijk al een mooie testweek, maar dat gaf nog geen garantie. De auto doet het de hele week al erg goed en het was erg fijn om er in te rijden. Vanwege de steeds veranderende wind is het niet makkelijk om de auto af te stellen, maar tijdens de kwalificatie verliep het perfect. Ik ben erg blij met de pole positie en mijn dank gaat uit naar het hele team, ook de mensen in de fabriek. Dit laat zien dat we hard gewerkt hebben tijdens de winter", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Mijn eerste ronde in Q3 was niet geweldig, dus ik wist dat er nog meer in zat. Je weet natuurlijk nooit precies hoe veel, maar de balans was er waardoor ik meer kon pushen. Het asfalt was vrij warm waardoor je moet uitkijken dat je de achterbanden niet oververhit, maar gelukkig konden we presteren op het moment dat het moest", zo blikt Verstappen terug op de kwalificatie.

De Nederlander is tevreden over de balans in langere runs. "Die was goed. Over het algemeen doet de auto het erg goed in zowel korte als lange runs, dus ik kijk uit naar de race. We hebben een goede auto, dus nu is het zaak om een goede start en eerste ronde te hebben."

Verstappen rekent zich nog niet te rijk voor morgen. "Er zijn geen garanties. We moeten hard blijven werken, maar dit is een geweldige start."