Co-op VR-game After the Fall komt naar PSVR en pc

Vertigo Games maakt bekend dat hun volgende VR-titel After the Fall in de zomer van 2021 zal verschijnen voor PlayStation VR, PC VR en, best interessant om te lezen: "nog niet aangekondigde VR-platformen".

After the Fall is een coöp-actie voor 4 spelers in VR. In de game moeten spelers samen proberen te overleven in een vijandig en evoluerend, post-apocalyptisch Los Angeles. De game is opgebouwd voor een gelijktijdige release op verschillende VR-platformen, met volledige cross-platform-ondersteuning van de co-op multiplayer voor 4 spelers, en ondersteuning van een breed scala aan VR-speelstijlen, zodat zowel ervaren VR-gamers als VR-nieuwkomers kunnen spelen in het geïnfecteerde Los Angeles van de jaren 80, samen met vrienden of solo.

"Sinds de eerste conceptfases draaide After the Fall al om de samenwerking tussen VR-gamers – ongeacht het systeem waarop ze spelen – door volledige cross-platform multiplayer-functionaliteit. In een tijd van wijdverbreid sociaal isolement voelt dat doel relevanter dan ooit", aldus Richard Stitselaar, Studio Director bij Vertigo Games. "We zetten nu met veel plezier de volgende stap in onze campagne, waarbij we meer spelers uitnodigen in de game. In de aanloop naar de lancering zullen we nog meer details over de game onthullen."

After the Fall maakt volledig gebruik van VR-motion-controls om je het gevoel te geven dat je een tamelijk overpowerde actieheld uit de jaren 80 bent, die zich staande moet houden tijdens de hectische gevechten die je met echte bewegingen bestuurt. Spelers kunnen zich op vijandelijk terrein begeven met teams van 4 spelers, of vergezeld door computergestuurde teamgenoten, om tegen de hordes van 'snowbreed', bloeddorstige ondode wezens die de mensheid onder de grond hebben gedreven, te vechten.