Sportscholen voeren zaterdag actie om heropening af te dwingen bij kabinet

Zeker 170 sportschoolhouders zijn van plan om zaterdag sportlessen aan te bieden. Het gaat om een protestactie waarmee de branche hoopt het kabinet ertoe te bewegen sportscholen weer open te laten gaan.
Door de lessen in de buitenlucht en aan een beperkt aantal sporters aan te bieden, hoopt initiatiefnemer Exclusieve Sportcentra de fitnesssessies veilig te houden voor coronabesmettingen. Meer hierover in het DvhN.

Vanaf december zijn sportscholen door de overheid opnieuw gedwongen te sluiten om mee te werken aan het terugdringen van het oplopende aantal positieve COVID-19 besmettingen. De fitnessbranche is echter van mening dat ze onder voorwaarden weer open kunnen, juist sportscholen hebben  een belangrijke rol bij het fit houden van Nederlanders in de huidige gezondheidscrisis.

De ondernemersvereniging Exclusieve Sportcentra heeft een website geopend waar sportscholen zich kunnen aanmelden om mee te doen aan de actiedag. Binnen enkele uren hadden zich al meer dan honderd sportscholen ingeschreven, aldus een medewerker.

De sportschoolhouders willen zich wel aan de geldende lockdownregels te houden. Per les worden maximaal twee leerlingen toegelaten. Zo vallen de actielessen binnen de coronamaatregel dat buiten sporten in duo's, exclusief trainer, is toegestaan.