Clubheld Van der Maarel gaat voor dertiende en veertiende seizoen bij FC Utrecht

Mark van der Maarel heeft maandag een nieuw contract getekend bij FC Utrecht. De 31-jarige verdediger verlengde zijn contract tot de zomer van 2023. Het wordt dan zijn dertiende en veertiende seizoen bij FC Utrecht. 

Zijn contract liep aanvankelijk komende zomer af en Van der Maarel heeft altijd gezegd een nieuwe stap niet uit te sluiten. Zo gung in de zomer van 2019 een overgang naar Fortuna Sittard niet door, toen zijn positie uitzichtloos was bij FC Utrecht. Zoals eigenlijk altijd knokte Van der Maarel zich terug bij de Domstedelingen. En hoewel hij nu weer wekelijks bankzitter is, zag hij voldoende redenen om zijn contract bij FC Utrecht met twee jaar te verlengen.

Er zijn bijna geen spelers meer te vinden die zo lang voor één club spelen. Van der Maarel debuteerde op 20 september 2009 (!) en droeg inmiddels 307 keer het shirt van de club. Maar vijf spelers speelden meer wedstrijden voor FC Utrecht, met Jan Willem van Ede (462 keer) als recordhouder. Van der Maarel werd in 2018 uitgeroepen tot speler van het jaar.

"Mark is een enorm gewaardeerde kracht in onze selectie. We zijn dan ook erg blij dat we een langer contract zijn overeengekomen”, schrijft technisch directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite. "Met zijn karakter, ervaring en strijdlust is Mark een voorbeeld in de selectie. Hij blijft zich ook op persoonlijk vlak ontwikkelen, waardoor zijn rol binnen de spelersgroep alleen maar groeit. Erg mooi dat Mark zich ook weer voor de komende jaren aan ons wil verbinden en gelooft in de doelen en ambities die we met elkaar willen bereiken.”