Ajax wint in slotfase bij Lille en heeft goede uitgangspositie in Europa League

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Lille in de zestiende finale van de Europa League met 1-2 gewonnen. Dusan Tadic en invaller Brian Brobbey zorgden voor de winst in de slotfase.

De eerste helft had Ajax duidelijk het meeste balbezit, maar tot veel kansen leidde dat niet voor de Amsterdammers. Ajax gaf ook geen kansen weg, waardoor de ruststand 0-0 was. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste beeld, al kreeg Ajax in het begin van de tweede helft een aantal kansen via Davy Klaassen.

Lille kon niks creëren tegen Ajax, maar toch kwam de Franse koploper op voorsprong. Na een blunder van Nicolás Tagliafico. De Argentijn speelde te zacht terug op Maarten Stekelenburg, waarna Timothy Weah er tussen kwam en vervolgens scoorde.

Tagliafico maakte vlak voor tijd zijn fout goed. De Argentijnse linksback versierde een strafschop, waarna Dusan Tadic vanaf elf meter geen fout maakte. Vlak na de gelijkmaker werd de avond voor Ajax nog mooier. Na een goede aanval zorgde invaller Brobbey voor de 1-2 na een prachtige assist van Klaassen.