Uitslag FC Utrecht - VVV

FC Utrecht is naar de achtste plaats gestegen in de eredivisie dankzij een 3-1 overwinning tegen VVV-Venlo.

In de eerste helft hadden beide ploegen kansen op de openingstreffer. Zo miste Utrecht-spits Adrián Dalmau al in de eerste minuten twee grote kansen, pakte VVV-doelman Thorsten Kirschbaum de penalty van Adam Maher. Bij VVV kreeg de Zinedine Machach meeste mogelijkheden.

In de tweede helft vielen wel doelpunten. Mimoun Mahi opende na een uur spelen de score. De invaller kopte bij de tweede paal binnen na een voorzet van Moussa Sylla. Utrecht kreeg kansen om snel de score te verdubbelen, maar tot driemaal toe stond het aluminium de Utrechtenaren in de weg.

Toch kwam Utrecht op een 2-0 dankzij een andere invaller. Bart Ramselaar maakte het doelpunt op aangeven van Hidde ter Avest. In de slotfase kreeg ook VVV-Venlo nog een strafschop na het bekijken van de beelden. Georgis Giakoumakis faalde niet vanaf elf meter en legde alweer zijn 22ste doelpunt van het seizoen.

In de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Mahi ook nog zijn tweede van de middag en besliste zo het duel in Utrecht, waardoor Utrecht op een voorlopige achtste plaats staat na 21 wedstrijden.

FC Utrecht

3 - 1

VVV-Venlo

61' Mahi
 85' Ramselaar
 90+5' Mahi
   90+1' Giakoumakis (pen)

Stadion: De Galgenwaard, Utrecht