Uitslag Heracles Almelo - FC Groningen

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Heracles Almelo gewonnen van FC Groningen. Delano Burgzorg was andermaal de grote man bij de Almeloërs in een enerverende wedstrijd.

Op 23 december stonden beide ploegen ook nog tegenover elkaar. Toen kwam Heracles als verrassende winnaar uit de strijd door een late goal van Adrian Szöke. Bij de return in Almelo was het al in de vierde minuut bijna raak. Ismail Azzaoui raakte de lat met een volley uit een vrije trap van Silvester van der Water.  In de 24ste minuut viel dan ook de openingstreffer voor de thuisploeg. Na een lange bal van Robin Pröpper liet Miguel Ángel Leal zich eenvoudig aftroeven door Delano Burgzorg. De 22-jarige aanvaller verschalkte Sergio Padt vervolgens in de korte hoek: 1-0.

Het is voor Heracles hun vijfde overwinning in de laatste acht competitiewedstrijden. De formatie van Frank Wormuth staat nu op 25 punten, evenveel als nummer negen SC Heerenveen. FC Groningen blijft zesde met 34 punten.