Uitslag FC Groningen - FC Twente

Het duel tussen de Het duel tussen de subtoppers FC Groningen en FC Twente is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Twente kwam in Groningen met 0-2 voor, maar de thuisploeg knokte zich knap terug.

Twente had de beste start tegen FC Groningen. In het eerste kwartier van de wedstrijd kwam FC Twente vanuit een corner op voorsprong. Dario Dumic kopte knap raak. Tien minuten later kwam de ploeg uit Enschede zelfs op 0-2. Thijs van Leeuwen, de vervanger van de lang geblesseerde Vaclav Cerny, schoot na een assist van Luka Ilic raak in de verre hoek.

Trainer Danny Buijs van FC Groningen voerde in de rust drie wissels door en dat had al snel het gewenste effect. Ramon Lundqvist, een van de invallers, zorgde met een goede assist voor de 1-2 die door Ahmed El Messaoudi werd ingeschoten. FC Groningen bleef goed doorzetten en kwam ook op 2-2 dankzij Jørgen Strand Larsen, die alweer zijn zevende van het seizoen scoorde uit een voorzet van Gabriel Gudmundsson.

In het vervolg van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor in de stand het drie punten blijft tussen FC Groningen en FC Twente. FC Groningen blijft zesde staan, terwijl FC Twente op de zevende plaats in de eredivisie staat.

FC Groningen

2 - 2

FC Twente

 47' El Messaoudi
 66' Larsen
   12' Dumic
 22' v.Leeuwen
 
 Gele kaart: Schreck, (FC Groningen), v.Leeuwen,Abass, (FC Twente)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 0
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Dankerlui (Leal/86)
Itakura
v.Hintum
Gudmundsson
Suslov (D.v.Kaam/46)
Matusiwa (Schreck/46)
Da Cruz (Lundqvist/46)
El Messaoudi (Balk/86)
El Hankouri
Larsen
  Drommel
Ebuehi (Pleguezuelo/ 46)
Dumic
Pierie
Smal
L.Ilic
Zerrouki
Roemeratoe (Brama/80)
v.Leeuwen (Abass/ 60)
Danilo (Markelo/60)
Menig (Bosch/ 86)