Kiki Bertens schrapt Australian Open definitief

Kiki Bertens zal definitief niet meedoen aan de uitgestelde Australian Open. De 29-jarige Wateringse herstelt goed van een achillespeesblessure, maar het Grand Slam-toernooi in Melbourne in februari komt te vroeg.

"Mijn herstel gaat goed, maar helaas heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om Australië dit jaar over te slaan", schrijft Bertens woensdag op sociale media. "Het komt te vroeg en het risico is te groot. Ik blijf hard werken en hoop in maart weer op de baan te staan."

Doordat de Australian Open pas op 8 februari begint, drie weken later dan normaal, was er een sprankje hoop op deelname. De definitieve afmelding van Bertens voor de Australian Open komt dan ook niet als een verrassing. De nummer negen van de wereld had vorige maand al van haar arts te horen gekregen dat ze niet op deelname aan het toernooi in Melbourne hoefde te rekenen.

Bertens had al langere tijd last van haar achillespees. Nadat de blessure in oktober op Roland Garros weer opspeelde, besloot ze na haar uitschakeling in de vierde ronde een punt achter het seizoen te zetten en zich te laten opereren.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kiki Bertens (@kikibertens)