FOK! Wat een weer: bewolkt met regen of natte sneeuw

Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog maar wel overwegend bewolkt. In het noordelijk kustgebied kan een bui van zee binnendrijven. In het zuidoosten valt er af en toe (mot)regen of natte sneeuw. Vanmiddag wordt de bewolking van het noordoosten uit dikker en tegen het einde van de middag kan er in het noordoosten wat lichte regen of natte sneeuw vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind is aanvankelijk noord tot noordoost en matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de dag draait de wind naar noord tot noordwest.

Vanavond en in de nacht naar donderdag breidt de neerslag zich geleidelijk over de rest van het land uit. In de oostelijke helft kan dan op steeds meer plaatsen (natte) sneeuw vallen en in het oosten en zuidoosten zou het plaatselijk even wit kunnen worden. De kans daarop is het grootst in de Limburgse heuvels. De minima liggen rond 2°C, in (natte) sneeuw net boven het vriespunt. De west- tot noordwestenwind is meest zwak tot matig.

Donderdag overdag verandert er weinig, al gaat de neerslag in de loop van de middag op de meeste plaatsen weer over in regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 1°C in het oosten tot 5°C langs de westkust. De noordwestenwind is zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied vrij krachtig. (Bron: KNMI)

flinke bui aan het strand in Bergen aan zee (Foto: DJMO)
Flinke bui aan het strand in Bergen aan zee (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!