Uitslag FC Utrecht - AZ

In de laatste eredivisiewedstrijd van 2020 hebben FC Utrecht en AZ de punten gedeeld. AZ boog in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, maar in de slotminuten van de wedstrijd maakte Utrecht alsnog de 2-2.

De laatste wedstrijd in eredivisie van het jaar kwam moeizaam op gang. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes op de openingstreffer, maar na een half uur spelen opende Eljero Elia de score. De buitenspeler van FC Utrecht ontsnapte aan buitenspel en rondde koelbloedig af. Vlak daarna werd de voorsprong bijna verdubbeld, maar de inzet van Gyrano Kerk ging net naast.

In de tweede helft kwam AZ beter voor de dag. Ze kregen met Jesper Karlsson en Myron Boadu kansen op de gelijkmaker, maar die waren niet besteed aan de aanvallers van AZ. Vanaf de penaltystip kwam AZ via Luuk Koopmeinders alsnog op gelijke hoogte. Met nog tien minuten te gaan leek AZ met de drie punten ervandoor te gaan nadat Calvin Stengs na een goede actie raak schoot van buiten de zestien meter met zijn rechtervoet.

Utrecht ging op zoek naar de gelijkmaker en kregen ook goede kansen op de 2-2 en uiteindelijk zorgde invaller Adrián Dalmau voor de gelijkmaker, waardoor allebei de ploegen genoegen moesten nemen met één puntje in het laatste eredivisieduel van 2020.

FC Utrecht

2 - 2

AZ

 30' Elia
 90+3' Dalmau
   64' Koopmeinders (pen)
 83' Stengs
 
 Gele kaart: Hoogma, v.Overeem, Gustafson, (FC Utrecht),
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 0
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Oelschlägel
v.d.Maarel
St.Jago
Hoogma
Warmerdam
Ramselaar (Dalmau/77)
v.Overeem
v.d.Streek
Gustafson
Kerk
Elia (Sylla/65)
  Bizot
Sugawara
Hatzidiakos
Koopmeiners
Wijndal
Midtsjö
Stengs
Reijnders
Evjen (Druijf/58)
Boadu (Familia-Castillo/89)
Karlsson (Aboukhlal/81)