Titelstrijd Moto2 krijgt fraaie ontknoping, Bendsneyder 8e in Valencia

Net als in de Moto3 kon ook de strijd om de wereldtitel in de Moto2 zondag beslist worden. Op het Spaanse asfalt van het circuit van Valencia was dat wellicht niet heel waarschijnlijk, maar de mogelijkheden waren er wel.

Stefano Manzi vertrok voor het eerst in zijn loopbaan vanaf poleposition en had Hector Garzo en Marco Bezzecchi naast zich. Jorge Martin kende een topstart en nam vanaf plek vijf de leiding, voor Manzi en Fabio di Giannantonio. Bezzecchi, Marcel Schrötter, Garzo, Luca Marini en Bo Bendsneyder volgden, duellerend met WK-leider Enea Bastianini.

Bezzechi kwam naar voren en nam na een handvol ronden de leiding, Di Giannantonio ging er achteraan. Ondertussen reed Bastianini voorbij Bendsneyder naar plek acht, wat met acht ronden te gaan een zevende plek werd doordat Jorge Navarro de grindbak in schoof. Leider Bezzecchi schoof virtueel op naar de tweede plek in het WK, want Sam Lowes kende met een pijnlijke pols een moeizame race en reed op plek zeventien.

In de laatste twee ronden sloot Martin weer aan bij Bezzecchi en Di Giannantonio, die zelf de leiding overnam...en halverwege de slotronde ineens onderuit ging. Bezzechi had zo de leiding weer, maar Martin plaatste een fraaie aanval en ging er voorbij, net als de weer aangesloten Garzo. Martin hield vol en pakte de winst, voor Garzo en de zwaar teleurgestelde Bezzecchi. Bendsneyder reed een strakke race, werd in de slotronde nog wel gepakt door Remy Gardner en finishte keurig op plek acht, terwijl Lowes als veertiende over de meet kwam.

In het WK staat Bastianini nog altijd op kop met één race te gaan, terwijl Lowes toch nog op plek twee staat op veertien punten. Marini, die als vijfde finishte, staat op achttien punten en Bezzecchi moet in de slotrace - nadat hij van de eerste naar de derde plek terugviel - ineens 23 punten inhalen, hij móet dus winnen én hopen dat Bastianini niet of nauwelijks scoort.