FOK! Wat een weer: rustig, maar somber

Goeiedag.

We beginnen met een slechte mededeling. Mijn stamkroeg en die van Monique in Haarlem is failliet gegaan. Ik en Monique spraken er regelmatig af voor een versnapering, al dan niet met een bittergarnituur erbij. Het was een gezellig café, maar de coronacrisis heeft de zaak de das om gedaan. Daar ben ik heel bedroefd om.  

Het weer kende gisteren diverse gezichten. In het noorden en deels oosten was het de hele dag mistig en kil bij maxima van slechts 6 tot 8 graden. In een strook over het midden en westen scheen de zon nog behoorlijk en liep het kwik op tot 13 graden. In het zuiden werd het echter bewolkt en in Zeeland en Zuid-Holland is inmiddels wat regen gevallen. In Limburg liepen de maxima op tot 16 graden. 

Vandaag starten we overal met bewolking, nevel of mist. Die mist kan in het noorden opnieuw vrij hardnekkig zijn. Ik denk echter dat de zon het de komende dag overal moeilijk heeft en dat de gordijnen ook in westen en midden gesloten blijven. Het blijft op de meeste plaatsen wel droog, al is een beetje motregen niet uitgesloten. De temperaturen liggen tussen de 10 in het noorden tot 14 in het zuiden. Er staat weinig wind. Misschien dat die aan zee later op de dag wel even aanwakkert tot kracht 5 uit een zuidelijke richting.

Ook de komende dagen heeft de zon het vaak moeilijk en is het vrij zacht voor de tijd van het jaar. 

Tot ziens!  

 

Meer weer op FOK!

Natuurgebied de Reef (Foto: FOK!)
Natuurgebied De Reef. Collega Jippie geniet van de natuur met een mooie blauwe lucht. (Foto:Jippie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.