Broncode Watch Dogs Legion gelekt

Het lijkt een slechte grap, maar de game waarin je alles hackt, Watch Dogs Legion, is gehackt. Ubisoft was in oktober benaderd door ransomwarebende 'Egregor'. Deze groep had naar eigen zeggen de broncode van de game kunnen stelen door in het interne netwerk van Ubisoft te hacken. Ze dreigden met het releasen ervan als er geen losgeld werd betaald.

Ubisoft heeft niet gereageerd zoals de groep wilde, daarom weten we nu dat de broncode inclusief assets ongeveer 560 GB is. Deze kan al worden gedownload op verschillende privé-trackers. Met de broncode kunnen andere hackgroepen de kopierbeveiliging uitschakelen, en andere ontwikkelaars kunnen met mods komen of de game op andere manieren optimaliseren.

Ubisoft is niet de enige die het slachtoffer is geworden van deze groep. Ook Crytek is gehackt en daardoor kwamen er allerlei interne plannen naar buiten met toekomstige projecten en pitches. Het bedrijf had plannen om Crysis Next, Crysis VR en een nieuwe Ryse te maken. Crytek had ook plannen om Crysis 2 en Crysis 3 te remasteren.

Watch Dogs Legion (Foto: Ubisoft)