Tour Down Under gaat in 2021 niet door

De Tour Down Under en de Cadel Evans Road Race gaan in 2021 niet door. De organisatie heeft gezegd dat ze de koersen vanwege de coronapandemie niet veilig kunnen organiseren.

"De Santos Tour Down Under is een geliefd evenement op de kalenders van het mondiale wielrennen en de Australische sport en we weten hoe belangrijk het is voor de inwoners in Zuid-Australië. Om die reden hebben we er alles aan gedaan om te kijken hoe we de wedstrijd konden organiseren. Helaas is de internationale factor, met 400 mensen uit de internationale teams, te lastig om rond te krijgen", aldus een vertegenwoordiger van de organisatie.

"De problemen en risico's die ontstaan door de quarantaines en het sluiten van internationale grenzen vragen te veel van de teams, die al een moeizaam en uitdagend seizoen in 2020 hebben dat ook later is afgelopen dan normaal. Daarom zal de Tour Down Under niet plaatsvinden in 2021. Maar we verzekeren iedereen dat de wedstrijd zal terugkeren in Zuid-Australië aan het begin van de kalender van de UCI WorldTour in januari 2022, met de volledige steun van de wielerunie UCI."

De editie van dit jaar werd eind januari gewonnen door Richie Porte.