Roglic wint na indrukwekkende sprint bergop en neemt leiderstrui over van Carapaz in Vuelta

Primoz Roglic heeft de tiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma won de sprint bergop en mede door de bonificatieseconden neemt hij de leiderstrui over van Richard Carapaz, die wel in dezelfde tijd staat als Roglic.

De tiende etappe in de Ronde van Spanje was op het eerste gezicht een makkelijke etappe met een aankomst heuvelop. Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van vier weg, met daarbij twee Nederlanders Pim Ligthart en Alex Molenaar. Ook Brent van Moer en Jonathan Lastra waren mee en het viertal mocht even hopen dat het peloton liet begaan. De kopgroep kreeg maar liefst twaalf minuten voorsprong, maar nadat eerst Movistar ging rijden, en later ook Mitchelton-Scott en Deceuninck-QuickStep mee begonnen te helpen, daalde de voorsprong van het viertal snel.

De laatste tien kilometer deden verschillende renners nog een poging weg te komen van het peloton, maar lukt niemand om weg te geraken. Bij het ingaan van de laatste twee kilometer was alles weer samen en zou er dus gesprint moeten worden voor de etappezege, maar dat was wel heuvelop. In die sprint was Primoz Roglic duidelijk de sterkste. De Sloveen van Jumbo-Visma sprintte iedereen uit het wiel en won alweer zijn derde ritzege. Felix Großschartner werd op gepaste afstand tweede.

In het algemeen klassement nam Roglic, mede door bonificatieseconden aan de streep, de leiding over van Richard Carapaz. Met in het weekend twee zware bergritten voor de boeg staan de nummers één en twee in exact dezelfde tijd in het klassement.