Glenn Coldenhoff breekt twee nekwervels

Glenn Coldenhoff heeft twee nekwervels gebroken in de kwalificatie van de Motocross Grand Prix of Flanders. Dit laat het team van de Nederlander weten op Twitter. Duidelijk is ook dat hun rijder in beide armen en benen geen gevoel verloren is. De MXGP-coureur is voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals.

Coldenhoff, die momenteel 5e in het klassement staat, was tijdens de kwalificatie goed onderweg toen hij onderuit ging. De GasGas-crosser uit Heesch leek zich met zijn bovenlijf in het zand te graven waarna hij lang bleef liggen. Het aanwezige medisch team moest hem insnoeren en in de auto laden waarna de 29-jarige Noord-Brabander is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog onbekend hoe lang het kampioenschap het zonder de rijder moet doen.   

Begin september brak Nederlander en voormalig MXGP-wereldkampioen Jeffrey Herlings ook al een nekwervel. Dit was tijdens de training voor de GP van Faenza. Sinds het behalen van de wereldtitel wordt de crosser geplaagd door blessures.