Breukje in de nek voor Herlings na zware val

Jeffrey Herlings is tijdens de training voor de MXGP van Faenza zwaar ten val gekomen. Vanwege klachten aan hoofd en nek is de leider in het wereldkampioenschap afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels is bekend geworden dat Herlings ontslagen is uit het ziekenhuis en dat hij een breukje in de nek heeft.

Zware valpartij Jeffrey Herlings (Bron: Youtube)

Woensdag staat de MXGP van Faenza op het programma. In de ochtentraining klapte Herlings over het stuur en kwam op zijn hoofd en nek terecht. De KTM-coureur is vervolgens afgevoerd naar het medisch centrum op het circuit. Later is hij voor verder onderzoek per helicopter overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. Volgens Motorsport.com kan hij zijn armen en benen bewegen.

Update 21.35 uur Herlings heeft breukje in de nek
Volgens Joel Smets, sportief directeur van KTM, heeft Herlings bij zijn val een breukje in de nek opgelopen.

“Jeffrey heeft het ziekenhuis inmiddels mogen verlaten. Hier op de baan zijn er bij de foto’s geen zorgelijke dingen naar voren gekomen en ook in het ziekenhuis zijn in ieder geval de levensbedreigende en meest serieuze zaken uitgesloten”, vertelde Smets aan Motorsport.com “Wel is er een breukje gezien in de nek, maar we hebben nog niet helemaal duidelijk hoe ernstig dat is. Ik zie hem straks in het hotel en dan gaan we kijken of we snel een vlucht terug naar Nederland of België kunnen boeken. Dan willen we eerst een second opinion hebben om vervolgens te gaan kijken naar hoe en wat. Hij is er zelf vooral heel erg van geschrokken en daar moet je ook mentaal van herstellen. Eerst neemt hij rust voordat we beslissingen gaan nemen.”