Jong Oranje plaatst zich voor EK voetbal

Jong Oranje heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het EK voetbal. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Cyprus met 0-7. Doordat uitslagen in overige groepen gunstig uitvielen is Nederland nu al verzekerd van deelname.

Jong Oranje begon gehavend aan het duel tegen de Cyprioten. Vanwege besmettingen met COVID-19 waren Maarten Paes, Jordan Teze, Danilho Doekhi en bondscoach Erwin van de Looi afwezig. Ook Dani de Wit (schorsing) en Cody Gakpo (bovenbeenblessure) waren niet van de partij. Myron Boadu zat vanwege een disciplinaire redenen op de bank.

De afwezigen weerhielden Jong Oranje niet van een grote uitslag. Kaj Sierhuis scoorde drie doelpunten, Jurgen Ekkelenkamp vond twee keer het net. De overige twee doelpunten kwamen op naam van Ryan Gravenberch en invaller Boadu.

Nederland gaat met 24 punten aan de leiding in groep 7. Portugal heeft 15 punten, echter twee wedstrijden minder gespeeld. Voor de ploeg van Van de Looi resteren nog twee duels: Wit-Rusland (15 november, thuis) en Portugal (18 november, uit)

De groepswinnaars en de vijf beste nummers 2 mogen naar het EK in Hongarije en Slovenië. Het EK vindt plaats in maart 2021.