Götze na eerste training: “Ik ben heel blij dat ik speler van PSV ben”

Nieuwe PSV-aanwinst Mario Götze is donderdag na zijn eerste training op de De Herdgang officieel gepresenteerd. “Ik ben heel blij dat ik speler van PSV ben”, vertelde Götze aan de aanwezige journalisten. “Ik heb een ontzettend warm welkom gekregen van de club. Vandaag heb ik voor het eerst op het veld gestaan en de trainingsfaciliteiten zijn super, net als het stadion dat ik inmiddels twee keer heb gezien. De cultuur hier voelt heel fijn.”

Belangrijke reden voor de komst van de 28-jarige Duitser naar Eindhoven is trainer Roger Schmidt. “Een aantal maanden geleden heeft Roger contact met me gezocht en dat contact is de afgelopen weken voort blijven duren. Afgelopen dinsdag hebben we opnieuw lang met elkaar gesproken. Zijn ideeën over het voetbal en verhalen over PSV spraken me enorm aan. We willen hier prijzen winnen op een manier die mij voetbaltechnisch heel goed moet liggen.”

Naar eigen zeggen trainde Götze sinds zijn vertrek bij Borussia Dortmund individueel en vaak zes dagen per week. Vorig seizoen speelde hij nog 21 wedstrijden, het jaar ervoor meer dan dertig.

Nogmaals de 63-voudig Duits international: “De basis is goed, maar ik verwacht niet dat ik tijdens de eerstvolgende wedstrijd direct inzetbaar ben. Ik wil het team leren kennen en wedstrijdfit worden. Daar zal ik een week of twee á drie voor nodig hebben.”

Naast Götze werd ook zijn landgenoot Adrian Fein gepresenteerd. De 21-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Bayern München. In het contract is een optie tot koop afgedwongen.

“Natuurlijk is het mooi dat hier al een aantal zeer sterke Duitse spelers in de selectie zitten en er met Roger Schmidt een Duitse coach is, maar dat was niet de hoofdreden om naar PSV te gaan. De club was voor mij het belangrijkste”, aldus Fein. ”De Eredivisie wordt omschreven als een competitie waar jonge spelers zich goed kunnen ontwikkelen. Bij PSV is er daarnaast druk. Ik kan hier groeien als speler, maar ook als persoon. Dat gecombineerd met de ideeën van de coach, die perfect bij mijn speelstijl passen, maakt PSV de juiste club op het juiste moment.”