Bundesligaclubs blijven foutloos in DFB Pokal

Nadat vrijdagavond Hertha BSC verrassend verloor van Braunschweig, hebben de clubs uit de Bundesliga zaterdag wel gedaan wat ze moesten toen en dus winnen in de eerste ronde van de DFB Pokal. Borussia Mönchengladbach, VFL Wolfsburg en RB Leizig wonnen hun uitduels. Bas Dost was goud waard voor Eintracht Frankfurt.

Hertha ging vrijdagavond in een geweldig duel met 5-4 onderuit tegen Braunschweig en ligt daardoor al uit de DFB Pokal. De andere favorieten uit de Bundesliga deden het beter. Zo won Borussia Mönchengladbach met liefst 0-8 van het nietige FC Oberneuland (IV), mede door twee goals van Patrick Herrmann en Florian Neuhaus.

Eintracht Frankfurt had erg veel moeite met 1860 München, maar pakte dankzij een goal en assist van Bas Dost toch de overwinning: 1-2. Elders in het land maakten ook Wolfsburg en Leipzig geen fout. Wolfsburg zegevierde met 1-4 bij FSV Union Fürstenwalde, terwijl RB Leipzig met 0-3 won bij 1. FC Nürnberg. 

Één duel had een verlenging nodig. Greuther Fürth (II) wist pas na verlenging af te rekenen met RSV Meinerzhagen (II). Na negentig minuten was het 1-1. Na de verlenging stond er 1-5 op het bord.  

Uitslagen DFB Pokal Ronde I   

FV Engers 0–3 VfL Bochum 
Union Fürstenwalde 1–4 VfL Wolfsburg 
FC Oberneuland 0–8 Borussia Mönchengladbach 
RSV Meinerzhagen 1-5 (nv) Greuther Fürth 
VSG Altglienicke 0–6 1. FC Köln 

1. FC Nürnberg 0–3 RB Leipzig Nuremberg
SV Todesfelde 0–1 VfL Osnabrück Todesfelde
1860 Munich 1–2 Eintracht Frankfurt Munich
Eintracht Celle 0–7 FC Augsburg