Eerste World Superbikes-zege Rinaldi na machtige show

Motorcoureur Michael Ruben Rinaldi heeft zijn allereerste zege in het World Superbikes-kampioenschap te pakken. De Italiaanse Ducati-rijder was de beste tijdens de eerste race van het weekeinde op Motorland Aragon, waar vorige week ook al gereden werd.

De race begon met Jonathan Rea, Michael Ruben Rinaldi en Scott Redding op de eerste rij en Michael van der Mark op een teleurstellende twaalfde plek. Rea pakte bij de start de leiding, maar kreeg Rinaldi nog in de eerste ronde langszij, terwijl Redding aanschoof op plek drie.

Van der Mark kende ondertussen een redelijk begin, waarin hij Tom Sykes, Alex Lowes en Leon Haslam te pakken nam voor plek zeven. Alvaro Bautista rukte op naar de vierde plek en zette stevig druk op Redding, wat de Brit na zo'n zeven ronden teveel werd: hij schoof zijn Ducati tegen het asfalt.

Chaz Davies was ook op dreef en stootte Bautista van de derde plek, terwijl Toprak Razgatlioglu het daarachter erg zwaar had - Yamaha-teamgenoot Van der Mark pakte zijn vijfde plek over. Voor Bautista was het vier ronden voor het einde klaar: de Spanjaard, eindelijk weer goed bezig, stuiterde het grind in.

Rinaldi reed onbedreigd aan de leiding en in zijn 86e race pakte hij dan eindelijk niet alleen zijn eerste podiumplek, maar gelijk zijn allereerste overwinning. Rea en Davies maakten het podium compleet, Van der Mark werd keurig vierde, voor Razgatlioglu, Lowes en Haslam.