Eerste Formule E-zege Rowland, Frijns 2e

Op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn is de op één na laatste race van het Formule E-seizoen verreden. Het was de vijfde van zes races in de Duitse hoofdstad, dit keer weer op een andere layout dan de eerste en tweede en de derde en vierde races.

Oliver Rowland vertrok vanaf poleposition, Robin Frijns stond ernaast en Neel Jani, René Rast, Alex Lynn en Tom Blomqvist volgden, met Nyck de Vries slechts op de negentiende plek. De eerste drie hielden hun plek bij de start, Lynn schoof voorbij Rast en André Lotterer pakte Blomqvist én Rast.

Jani was de eerste van de mannen voorop die zijn eerste Attack Mode activeerde, terwijl Lotterer Lynn gepasseerd had. Met twintig minuten te gaan werd het tweede rondje Attack Mode geopend door Jani, nadat de eerste voor weinig positiewisselingen zorgde - in elk geval voor in het veld.

Lotterer en Rast streden om de derde plek, maar verder gebeurde er eigenlijk niet al te veel. Rowland reed naar de winst, Frijns kon een aanval niet echt opzetten en werd zelf ook niet echt bedreigd, Rast duelleerde zich op fraaie wijze nog naar de derde plek door de in energienood verkerende Lotterer te pakken. De Vres eindigde uiteindelijk nog als veertiende.