Twee blunders van Varane leveren Manchester City plek in kwartfinales Champions League

Manchester City heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In eigen huis werd Real Madrid, net als eind februari in Spanje, met 2-1 verslagen.

Na negen minuten spelen kwam Manchester City al op voorsprong tegen Real Madrid en dat was vooral te danken aan Raphaël Varane. De Franse verdediger Raphaël Varane ging in de eigen zestien knullig in de fout, waarna Raheem Sterling de 1-0 maakte.

Daarmee veranderde er niet direct iets voor Real Madrid, dat nog steeds twee goals moest maken om door te kunnen gaan naar de kwartfinales. De 1-1 zou nog in de eerste helft op gelijke hoogte komen dankzij Karim Benzema. De Franse spits kopte een voorzet van Rodrygo raak.

In een spannende tweede helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Maar het was Manchester City dat op voorsprong kwam en dat was opnieuw te danken aan Varane. De 27-jarige verdediger verkeek zich eerst op een lange bal en kopte vervolgens veel te kort terug op doelman Thibaut Courtois. Gabriel Jesus was alert en zorgde voor de 2-1. In het vervolg van de wedstrijd kwam City niet meer in de problemen en plaatst zich voor de kwartfinales van de Champions League.