Yankees en Dodgers beginnen met zege in de MLB

De honkballers van de New York Yankees en de Los Angeles Dodgers zijn het honkbalseizoen goed begonnen in de MLB. Op 'Opening Day' wonnen de Yankees met 4-1 van titelverdediger Washington Nationals, terwijl de Dodgers in eigen huis veel te sterk waren voor de San Francisco Giants.

De Yankees begonnen direct goed aan het duel tegen de Washington Nationals. Met Aaron Judge op de honken sloeg Giancarlo Stanton direct een homerun. Goed voor een 0-2 voorsprong, maar de Nationals hadden direct een antwoord klaar met een homerun van Adam Eaton.

Maar na de homerun had Gerrit Cole, de nieuwe pitcher van de New York Yankees, de slagploeg van de Nationals onder controle. Hij kreeg geen enkele honkslag tegen, terwijl Max Scherzer het moeilijk had tegen de slagploeg van de Yankees. In de derde inning wisten de Yankees de voorsprong weer naar twee runs te brengen. Taylor Wade, de tweede honkman, scoorde vanaf het eerste honkman na een twee honkslag van Judge. In de vijfde inning werd het 1-4 na een honkslag van Stanton, die daarmee goed was voor drie RBI's.

In de zesde inning werd de wedstrijd door regen en onweer onderbroken. Na twee uur wachten werd de wedstrijd definitief, waardoor de Yankees de wedstrijd met 1-4 wonnen van de titelverdediger.

In de tweede en laatste wedstrijd van 'Opening Day' wisten de Los Angeles Dodgers te winnen van de San Francisco Giants: 8-1. Pas in de zevende inning werd het verschil gemaakt voor de Dodgers, waarin ze vijf runs scoorde. In de achtste inning sloeg tweede honkman Enrique Hernández nog één homerun, waarmee hij maar liefst vijf runs binnensloeg voor de Dodgers.