FOK! Wat een weer: eigenwijs weer

Welcome!  

Het weer gedroeg zich eigenwijs. Dat wil zeggen dat het weer niet deed wat ik had voorspeld. Ik kondigde aan dat er zo'n beetje 20 km uit de kust vandaan bewolking zou ontstaan. Niet dus. Ik zit hier 11 km van de kust vandaan en het was een grotendeels bewolkte dag. Datzelfde was ook het geval in grote delen van Noord-Holland en Zuidwest Friesland. Uiteindelijk trok het zeewindfrontje, want dat was het, ook verder landinwaarts en kregen ook andere gebieden met bewolking te maken. Het kwam zelfs tot een paar buitjes! Op veel plaatsen was het echter gewoon een mooie zomerdag met maxima tot bijna 27 graden.

Wat viel ons verder op? Een opmerkelijke temperatuursdaling aan zee, ook die had ik gisteren niet voorzien. Eerst was het in Zeeland kil met laaghangende bewolking, maar bij het draaien van de wind naar west zakte de temperatuur opvallend fors langs de hele westkust. Rond 18.00 was het nog maar 18 graden in een strook van Den Helder naar Scheveningen. Hier in Haarlem zakte het kwik van 23 naar 19 graden. Blijkbaar was de zeewind toch sterker dan gedacht.

Vandaag krijgen we een vergelijkbare dag als gisteren. Al denk ik dat er geen zeewindfront ontstaat, zodat er overal flinke perioden met zon zijn. In de loop van de middag neemt de bewolking in het westen toe. Dit komt omdat er een zwakke storing nadert. In de avond kan er in Noord-Holland, Friesland en de Wadden een beetje regen vallen. Ik verwacht echter geen grote hoeveelheden. Elders blijft het droog. De meeste zon vinden we dan in het zuiden en oosten. De maxima liggen tussen de 21 graden op Texel en Terschelling tot nog zo'n 27 in Brabant en Limburg. De wind is matig en komt uit een westelijke richting.

Komende week is het droog, maar een stuk koeler. 

Fijne zondag!  

Meer weer op FOK!

Graanveld (Foto: Scherpschutter)
Een graanveld en een mooi kerkje in Zeeland. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.