Huntelaar doet er nog één jaar bij Ajax

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd, zo heeft de club laten weten. De 36-jarige spits heeft zijn deze zomer aflopende contract verlengd tot medio 2021.

"Ik wilde graag nog door en het liefste hier bij Ajax. Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen", aldus Huntelaar op de website van Ajax "Ik voel me fit, ik kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld. Maar ik weet dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer en met Marc Overmars. Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed. Dus ik ben blij dat we nog een jaar doorgaan.”

Overmars is blij dat Huntelaar blijft. "Mooi dat hij nog een jaar bijtekent. Wij wilden Klaas Jan sowieso voor de club behouden en zijn er van overtuigd dat hij ook komend seizoen als speler van waarde kan zijn. Maar ook op andere vlakken, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van talentvolle spitsen zoals Lassina Traoré en Brian Brobbey. We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax, daarover praten we in een later stadium verder."

Huntelaar keerde in 2016 terug bij Ajax en kwam tussen 2006 en 2008 ook uit voor de Amsterdamse club. In totaal heeft de routinier nu 243 wedstrijden gespeeld voor Ajax en wist 151 keer te scoren voor Ajax.