Vlaar hakt knoop door en doet gelijk belofte: "We gaan meedoen om de titel"

Ron Vlaar heeft zijn aflopende contract bij AZ met een jaar verlengd, zo maakte de Alkmaarse club vrijdagochtend wereldkundig. De inmiddels 35-jarige verdediger begon zijn loopbaan bij zijn huidige werkgever en keerde na enkele avonturen elders in 2015 terug bij zijn grote liefde.

"Blijft iets speciaals om voor AZ te spelen", zo reageert Vlaar, die voor zijn achtste seizoen in Alkmaar staat, na het ondertekenen van de contracten.

"Ik ben superblij met deze contractverlenging", vervolgt Vlaar zijn uitleg over het nieuwe eenjarige contract bij AZ. "Het is een feit dat het einde van mijn loopbaan steeds dichterbij komt. Wanneer dat is laat ik bepalen door hoe ik me voel."

"Met name in 2019 heb ik veel wedstrijden op een hoog niveau gespeeld, dus ik heb de overtuiging dat ik het nog kan." Vlaar kwam tot dusver tot 134 wedstrijden namens AZ. In 2005 debuteerde hij onder toenmalig trainer Co Adriaanse in de hoofdmacht.

"Wat betreft mijn lichaam zijn we op zoek naar perfectie en ik denk dat we daar heel dichtbij zitten", aldus de hoopvolle ex-speler van Feyenoord en Aston Villa.

"Dat hebben we dus nog niet voor elkaar gekregen. Daarin ligt dus zeker een uitdaging, maar ik train heel hard om fit te blijven en barst van de energie. Al met al was het dus een vrij makkelijke keuze om te verlengen."

Bij Vlaar overheerst een zeer trots gevoel. "Want het blijft iets speciaals om voor AZ te spelen. De club is in zijn algemeenheid heel goed bezig. Met een duidelijke visie, een plan en ambitie willen we meedoen om de titel."

"Afgelopen seizoen konden we dat helaas net niet afmaken, maar we willen deze lijn keihard doortrekken. Daar heb ik onwijs veel zin in." Het optimisme van Vlaar wordt gedeeld door directeur voetbalzaken Max Huiberts.

"We beseffen dat Ron af en toe periodes mist, maar afgelopen seizoen is hij wel weer heel belangrijk geweest. Hij is nog altijd één brok energie en spieren en heeft echt de wil om iets te winnen met AZ. Dat is op zijn leeftijd super bijzonder."