2K kondigt Mafia: Trilogy aan en brengt twee games uit

2K en ontwikkelaar Hangar 13 kondigen Mafia: Trilogy aan, een nieuwe collectie waarmee spelers het leven van een gangster kunnen leiden in drie verschillende tijdperken van de georganiseerde misdaad in Amerika.

Samen hebben de Mafia-misdaaddrama's wereldwijd meer dan 18 miljoen exemplaren verkocht. Nu komen alle drie de delen uit op de huidige consoles, ook gebundeld in één saga van de georganiseerde misdaad. Mafia: Trilogy omvat:

  • Mafia: Definitive Edition – de van de grond af opgebouwde remake van het origineel.
  • Mafia II: Definitive Edition – de ultra HD remaster van het tweede deel.
  • Mafia III: Definitive Edition – om het compleet te maken

Mafia: Definitive Edition wordt op 28 augustus uitgebracht. Het is een vanaf de grond opnieuw opgebouwde remake van het origineel, compleet met een bijgewerkt script gevuld met nieuwe dialogen, uitgebreide achtergrondverhalen, extra cutscenes, geheel nieuwe gameplay-mogelijkheden en -functies en andere verbeteringen. De game gebruikt de game-engine van Mafia III.

Spelers die Mafia: Trilogy vóór 28 augustus digitaal kopen, hebben direct toegang tot Mafia II: Definitive Edition en Mafia III: Definitive Edition op PlayStation 4, Xbox One en Steam. Vanaf 28 augustus kunnen zij Mafia: Definitive Edition downloaden zodra deze beschikbaar is. De fysieke editie van Mafia: Trilogy wordt volledig uitgebracht op 28 augustus.

Mafia: Definitive Edition, Mafia II: Definitive Edition en Mafia III: Definition Edition zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar. De Definitive Editions voor Mafia II en Mafia III zijn nu beschikbaar in de Mafia: Trilogy en als zelfstandige aankopen op Xbox One, PlayStation 4 en pc via Steam.