'Klootzakken en eikels': Alcomobilist scheldt agenten uit na ongeval

Een dronken automobilist, een 58-jarige man uit Loon op Zand, heeft zondagavond 19 april 2020 een eenzijdig ongeval veroorzaakt op de Horst in Kaatsheuvel. Hij reed met zijn auto tegen een wegversmalling. Hij heeft zich daarna flink misdragen door de politiemensen uit te schelden en zich te verzetten tegen zijn arrestatie.

De politie kreeg zondagavond omstreeks 23.00 uur een melding dat op de Horst in Kaatsheuvel een eenzijdig ongeval had plaats gevonden. De bestuurder zou onder invloed van alcohol zijn. Ter plaatse zagen de agenten dat een personenauto tegen een wegversmalling was gereden. Hierna kwam het voertuig via de linkerberm midden op de weg tot stilstand. In de auto zat een man achter het stuur met naast hem zijn vrouw. Ze waren beiden onder invloed van alcohol. Ze leken niet erg onder de indruk te zijn van het ongeval.

De bestuurder moest blazen. De ademtest wees uit dat hij teveel had gedronken. De agenten vertelden hem dat hij werd aangehouden en mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. Dit vond het stel belachelijk. De man verzette zich en greep naar de pepperspray van een van de agenten. Ook beledigde hij hen met scheldwoorden als ‘klootzakken en eikels’. Uiteindelijk hebben de agenten hem overmeesterd. Op het bureau blies hij 775 ugl, terwijl 220 ugl maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook daar bleef hij zo recalcitrant dat een verhoor niet mogelijk was. Hij werd daarom ingesloten in het cellencomplex.