Ajax en Feyenoord bedanken zorgverleners

Eigenlijk hadden Ajax en Feyenoord dit weekend op het veld moeten strijden in de Eredivisie maar zoals bekend ligt de competitie stil door het Covid-19 virus. In plaats van het opnemen tegen elkaar besloten beide clubs de handen in één te slaan en hun waardering uit te spreken voor de mensen in de zorg.

"Hand op Hand voor onze dapp're strijders in de zorg", zo valt er te lezen in een paginagrote advertentie die is geplaatst in het Algemeen Dagblad en de Telegraaf"Dit weekend staan we niet tegenover elkaar, maar slaan wij samen hand op hand. We klappen nu niet voor onze spelers, maar voor alle zorgverleners. Dapp’re strijders, wij zijn jullie dankbaar en wensen jullie heel veel sterkte toe", zo gaat de advertentie verder.

Ook laten de twee topclubs laten vanochtend een zogenaamd 'moving billboard' langs de ziekenhuizen in Amsterdam en Rotterdam rijden. "De boodschap spreekt hopelijk voor zich. Als grote clubs, die elkaar dit weekeinde zouden treffen voor wat velen zien als de wedstrijd van het jaar, willen we aangeven wie er in onze ogen dezer dagen een klaterend applaus verdienen. Zie het als een welgemeend dankjewel, richting al die mensen die nu, in zware tijden, zo keihard werken voor ons allemaal. Al zijn we als clubs dan grote sportieve rivalen, dit doen we bewust samen, eensgezind en vooral met enorm grote waardering", zo laat Feyenoord woordvoerder Raymond Salomon aam het AD weten.