Wielerploeg Team Jumbo-Visma niet van start in Strade Bianche vanwege coronavirus

Team Jumbo-Visma neemt komende zaterdag niet deel aan de semi-klassieker Strade Bianche. De Nederlandse wielerploeg heeft deze beslissing genomen op basis van medisch advies en op aanbeveling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook in de GP Industria een dag later gaat Jumbo-Visma niet van start. Deelname aan Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo zijn bovendien ook nog onzeker, al is het doorgaan van deze wedstrijden – inclusief Strade Bianche en GP Industria – überhaupt nog niet zeker.

“Samen met het management van ons team, overweeg ik alles in het belang van de gezondheid en werkomstandigheden van onze renners en stafleden”, aldus Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma. “Dat is onder meer het voorkomen van quarantaine in het buitenland. We moeten naar het grotere plaatje kijken en onze verantwoording nemen voor de gezondheid van onze renners, stafleden en fans.”

Eerder op woensdag brachten de wielerploegen al een statement naar buiten: “We weten dat elk team dat naar Italië gaat mogelijk wordt belet om wedstrijden in andere landen te rijden. De focus moet liggen op het redden van het grootste deel van het seizoen, niet van een handvol wedstrijden.”