Uitslag AZ Alkmaar - PEC Zwolle

AZ heeft zondag het duel tegen PEC Zwolle met 2-0 gewonnen. De thuisclub kreeg drie strafschoppen waarvan er twee door Koopmeiners benut werden.

De thuisclub probeerde in de eerste helft door de defensie van PEC Zwolle te komen maar tot grote kansen kwam het niet. De beste mogelijkheid was voor Stengs maar PEC-doelman Zetterer stond in de weg.

In de slotfase van de eerste helft gaf scheidsrechter Kamphuis een strafschop na een overtreding van Van Polen op Boadu. Koopmeiners nam de strafschop maar mistte.

Tien minuten na rust was er opnieuw een strafschop in het voordeel van de thuisclub en deze keer faalde Koopmeiners niet. Even later was het opnieuw raak nadat Stengs neergehaald werd in het strafschopgebied. Ook dit keer scoorde Koopmeiners vanaf elf meter.

AZ

2 - 0

PEC Zwolle

54' Koopmeiners(pen)
 60' Koopmeiners(pen)

Gele kaart: , Zetterer, Paal, (PEC Zwolle)

Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 15.306
Arbiter: Kamphuis
Bijzonderheden: Koopmeiners mist strafschop (43)