FOK! Wat een weer: Jantje lacht, Jantje huilt

Gegroet Mensheid!  

Daar zijn we weer! Het was gisteren weer een dag met van alles wat. Jantje lacht en Jantje huilt. Op sommige momenten scheen de zon, maar er trokken ook enkele felle buien over het land. Soms met een paar pittige donderklappen en hagel erbij. Helaas gebeurde er niks in Haarlem. De buien leverde wel soms schitterende wolkenluchten op, en dan is het genieten van Holland op zijn mooist. De wind was ook aardig aanwezig.

Vandaag hebben we een vergelijkbare dag als gisteren. De zon schijnt af en toe, maar er vallen opnieuw een paar buien. Actievere buien met kans op hagel en onweer staan voor het eind van de middag en in de avond op het programma. De wind neemt nauwelijks af en is krachtig tot hard aan zee en vrij krachtig in het binnenland. De maxima liggen tussen de 7 en 10 graden.

Verder zien we dat het al een behoorlijk natte maand is. Alleen in Zeeland valt het nog wel mee, daar is nog maar een mm of 40 gevallen. In andere delen van het land is het veel natter. Met name in Limburg, maar ook in het noorden is er al rond de 100 mm gevallen. Ikzelf sta op 70 mm. En er komt nog bij, want we zijn nog lang niet van het herfstweer af. Tegen het weekend komt er een nieuwe actieve depressie naderbij en dat gaat opnieuw veel wind en regen opleveren.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Zonsondergang in Berlijn (Foto: vriend van qltel)
Een fraaie zonsondergang in Berlijn. (Foto: Vriend van qltel)

DJMO was op het station en hoorde een flinke donderklap.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.