Eerste Formule E-pole Porsche, De Vries start als 3e

Porsche heeft de eerste poleposition in de Formule E te pakken. Het merk debuteert dit seizoen met een volwaardig team in de elektrische formuleklasse en in Mexico-Stad pakte Lotterer de pole voor de ePrix van zaterdagavond (23.00 uur Nederlandse tijd).

De Zwitser Sebastien Buemi was met zijn Nissan de snelste in de reguliere kwalificatie, voor Mercedes-Benz-coureur Nyck de Vries. In de Superpole noteerde Lotterer een vlijmscherpe tijd en daar kwam de rest niet aan. Mitch Evans (Jaguar) zette op 0,063 seconden de tweede tijd neer.

Startrij twee zou in principe worden gevormd door Pascal Wehrlein (Mahindra) en De Vries, die beiden net binnen de drie tienden van Lotterer bleven. Het verbreken van een zegel in de versnellingsbak zorgt er echter voor dat de Mahindra's van Wehrlein en ook Jerome d'Ambrosio achteraan moeten starten en dus schuift Buemi door naar rij twee, naast De Vries.

Virgin-teamgenoten Sam Bird (Virgin) en Robin Frijns (Virgin) vertrekken zo vanaf de derde startrij, ondanks het feit dat de Limburger net naast een plek in de Superpole greep.