Kenin wint eerste grandslamtitel na spannende Australian Open-finale

Sofia Kenin heeft in Melbourne voor het eerst een grandslamtoernooi gewonnen. De 21-jarige Amerikaanse won in een spannende finale met 4-6, 6-2, 6-2 van de Spaanse Garbiñe Muguruza.

Garbiñe Muguruza ging het beste van de start in de finale, dat met het dak dicht werd gespeeld vanwege de regen. De Spaanse had de eerste break te pakken. Kenin wist die break ongedaan te maken, maar alsnog wist Muguruza de winst te pakken in de eerste set.

Ondanks het verlies in set één was het Kenin die het van start ging in set twee. De Amerikaanse had snel een break te pakken en liep uit naar 4-1 en won vervolgens de set met 6-2.

Muguruza, die in het verleden al Wimbledon en Roland Garros won, had aan het begin van de derde set een aantal breakkansen. Die breakkansen wist Kenin weg te werken, waarna de 21-jarige Amerikaanse doorging op haar goede spel van de tweede set. Ze liep vervolgens snel uit en op het tweede wedstrijdpunt sloeg Muguruza een dubbele fout, waarmee Kenin haar eerste grandslam wist te winnen.

"Dit waren de beste twee weken van mijn leven", vertelde Kenin na de finale. "Als je een droom hebt, ga er dan voor, want dromen komen uit. Mijn droom is in ieder geval uitgekomen, ik kan dit gevoel niet beschrijven. Het is echt geweldig."

Kenin wint eerste grandslamtitel na spannende Australian Open-finale (Pro Shots / Zuma Press)
Kenin wint eerste grandslamtitel na spannende Australian Open-finale (Pro Shots / Zuma Press)