Liverpool dankzij Salah langs West Ham United

Liverpool is een stap dichter bij de Premier League-titel gekomen. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis werd dit keer West Ham United verslagen: 0-2. Mohamed Salah was met een goal en een assist de man van de wedstrijd.

De voorsprong van Liverpool op de naaste PL-achtervolgers bedroeg voorafgaand aan het duel bij West Ham al zestien punten (op Manchester City) en negentien punten (op Leicester City), terwijl The Reds ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld hadden dan die twee ploegen. Die voorsprong werd vanavond dus vergroot.

Tien minuten voor de rust kwam Liverpool op voorsprong. Divock Origi (die speelde bij afwezigheid van Sadio Mané) werd neergelegd in de zestien, waarna Salah de toegekende penalty benutte: 0-1. Kort na de thee verdubbelde Alex Oxlade-Chamberlain de score op de counter, na een schitterende pass van Salah. Die 0-2 bleek ook de eindstand.

Het was voor de koploper de 23ste zege in 24 competitiewedstrijden: alleen uit bij Manchester United werd met 1-1 gelijkgespeeld. Liverpool dendert zodoende onbedreigd door richting de landstitel. Met nog veertien wedstrijden te gaan is de voorsprong op de eerder genoemde nummers twee en drie opgelopen tot respectievelijk negentien en 22 punten.