Franse baanrenners winnen sprint ťn achtervolging tijdens World Cup-finale

In het Canadese Milton wordt dit weekeinde het World Cup-seizoen voor de baanwielrenners afgesloten. Echt sterk bezet is het niet: een groot deel van de wereldtop heeft de lange reis niet gemaakt, waaronder bijvoorbeeld de Nederlandse sprinters.

Teamsprint mannen
Frankrijk stond met een redelijk sterk team aan de start en dat leverde Quentin Caleyron, Florian Grengbo en Quentin Lafargue de winst op: in de finale waren ze véél te sterk voor Maciej Bielecki, Krzysztof Maksel en Mateusz Rudyk uit Polen, die in de slotronde capituleerde. China klopte het Duitse trio in de strijd om plek drie.

Teamsprint vrouwen
In elk geval twee van de betere teams in de wereld waren van de partij en die haalden dan ook de finale. Lauriane Genest en Kelsey Mitchell bezorgden het thuisland de winst door Marlena Karwacka en Urszula Los uit Polen het nakijken te geven. Simona Krupeckaite en Migle Marozaite uit Litouwen versloegen Jessica Salazar en Yuli Verdugo in de bronzen race.

Ploegenachtervolging mannen
De Fransen zijn nog volop in de strijd om een olympisch ticket, waarvoor ze op het WK volgende maand België moeten verslaan. Benjamin Thomas, Thomas Denis, Corentin Ermenault en Kevin Vauquelin toonden in elk geval hun vorm: in de finale zetten ze het Italiaanse kwartet op een ronde na minder dan drie van de vier kilometers. Canada won de prima race om de derde plek van Wit-Rusland met een dikke halve seconde verschil.

Ploegenachtervolging vrouwen
Met de Amerikaanse ploeg was er in elk geval één topteam aanwezig, inclusief het fenomeen Chloe Dygert. Met ook nog Jennifer Valente, Emma White en Lily Williams waren ze veel te sterk voor Frankrijk, dat in de laatste kilometer op een ronde werd gezet. Canada pakte ook hier de derde plek: België werd met bijna anderhalve seconde verslagen.