Kwalificatie WK 2022: Gunstige loting Marokko; Kameroen treft Ivoorkust

In Caïro is geloot voor de Afrikaanse kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. De loting heeft voor Marokko gunstig uitgepakt. Kameroen en Ivoorkust werden echter wel aan elkaar gekoppeld en dat betekent dat minstens één van die twee landen thuis zal blijven

Met Guinee, Guinee-Bissau en Soedan staat Marokko op papier niet voor een héél lastige opgave om zich te plaatsen voor de finaleronde van het Afrikaanse kwalificatiernooi.  De Marokkaanse formatie zal echter ook waken voor onderschatting: zo speelt bij Guinee Liverpool-speler Naby Keïta.

De loting werd dinsdagavond mede door Marcel Desailly verricht. Waar de in Ghana geboren Fransman Marokko een relatief simpele loting gunde, daar koppelde hij met Kameroen (met Andre Onana) en Ivoorkust twee Afrikaanse toplanden aan elkaar. De groep wordt verder gevuld met Mozambique en Malawi.

Er zijn nog een paar mooie andere affices. Mohamed Salah (Egypte) versus Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Bertrand Traoré (Bukina Faso) tegen Riyad Mahrez (Algerije) of Emmanuel Adebayor (Togo) tegen Sadio Mané (Senegal) zijn duels die eruit springen. Enkel de tien groepswinnaars gaan door naar de laatste fase van het Afrikaanse kwalificatietoernooi. De tien groepswinnaars nemen het in een playoff tegen elkaar op in een thuis- en uitwedstrijd. De winnaars van de vijf knock-outduels gaan naar het WK.