Schaatsers overwegen boycot van teamsprint op EK afstanden

De Nederlandse schaatsers die uitkomen op de teamsprint overwegen om komende vrijdag niet aan de start te verschijnen op het EK afstanden. Reden voor de boycot van het onderdeel is de korte tijd tussen de 1.500 meter en de teamsprint.

Tussen de laatste rit van de 1.500 meter en start van de teamsprint zit slechts veertig minuten. Van de teamsprintploeg komt alleen Thomas Krol in actie op de 1.500 meter. Volgens het AD heeft de schaatser van Team Jumbo-Visma zich afgemeld voor de teamsprint.

"Ik heb nu gezegd dat ik niet ga rijden, tenzij ze er 15 minuten bij weten te praten, dan wil ik het nog overwegen. De KNSB lobbyt op dit moment hartstikke goed, maar ook dat had veel eerder gemoeten", aldus Krol. "Ik heb uitgerekend: als je direct het ijs afgaat, en dat lukt nooit, heb ik letterlijk 10 minuten voordat ik mijn pak weer aan moet doen. Deze planning van de ISU slaat nergens op."

De KNSB betreurt de gang van zaken maar begrijpt de beslissing van Krol. Volgens technisch directeur Remy de Wit is de bond al lange tijd in gesprek met de ISU, echter tot op heden zonder succes.

De Nederlandse ploeg is een van de grote favorieten voor de Europese titel.