Zangeres Marie Frederiksson van Roxette overleden

Hallo allemaal.

Erg triest nieuws uit de muziekwereld vandaag. Marie Frederiksson, de zangeres van Roxette is overleden. Ze heeft maar 61 jaar mogen worden. Ze heeft nog 17 jaar lang met de gevolgen gelopen van een hersentumor. Deze tumor ontdekten ze in 2002. Daar is ze aan behandeld, maar helemaal de oude is ze nooit meer geworden. Ze is nog wel een tijdje op tournee geweest in de loop der jaren, maar het ging duidelijk niet meer als vroeger. Ze moest vaak het podium op geholpen worden en ze zat de laatste tournee ook op een kruk. Haar stem bleef echter uitstekend.

Behalve met Roxette heeft ze ook solo een aantal prima albums afgeleverd. Mijn herinneringen aan Roxette zijn dierbaar. Vooral 'Joyride' maakte erg veel indruk toen. Het zal begin jaren 90 zijn geweest. Ik was net een tiener, en je leeft dan nog onbezorgd. Ik was echt onder de indruk. Maar eigenlijk hebben ze géén enkel slecht nummer gemaakt. Ik vind 'How Do You Do!'  ook zo geweldig. En eigenlijk hebben ze teveel hits gehad om allemaal op te noemen. 

Na ABBA waren ze de best verkochte Zweedse band.  

Haar collega Per Gessle heeft ook al gereageerd: 'ik ben blij, trots en vereerd dat ik zoveel van je tijd en talent mocht delen'.

De muziekwereld heeft veel te vroeg afscheid moeten nemen van een zangeres met een gouden stem.