Kerbal Space Program Breaking Ground Expansion beschikbaar voor consoles

Private Division en Squad hebben aangekondigd dat het Kerbal Space Program Enhanced Edition: Breaking Ground Expansion verkrijgbaar is voor PlayStation 4 en Xbox One. Deze tweede uitbreiding van Kerbal Space Program Enhanced Edition biedt allerlei nieuwe content voor nieuwe en huidige spelers op console.

De uitbreiding Kerbal Space Program: Breaking Ground kwam in mei 2019 uit voor pc. "Deze nieuwe eigenschappen werden zeer gewaardeerd op pc, en we zijn erg blij dat we deze uitbreiding nu ook aan onze consolespelers kunnen aanbieden", aldus Nestor Gomez, lead producer bij Squad. "Kerbal Space Program Enhanced Edition: Breaking Ground verrijkt de ervaring door talloze nieuwe manieren te bieden om de hemellichamen van het zonnestelsel te verkennen."

Kerbal Space Program Enhanced Edition: Breaking Ground Expansion bevat verschillende nieuwe features om de gameplayervaring van de speler te verbeteren. De uitbreiding introduceert allerlei nieuwe robotonderdelen in verschillende handige vormen en afmetingen, zoals scharnieren, rotoren, zuigers en meer. Door de toevoeging van deze nieuwe onderdelen kunnen de spelers hun vaardigheden nog verder uitbreiden in de originele Kerbal Space Program Enhanced Edition door de mogelijkheid voertuigen en schepen te maken die complexer zijn dan ooit tevoren.

Daarnaast kunnen spelers nu met Deployed Science op een nieuwe manier gegevens gebruiken die op hemellichamen verzameld zijn. Deze functie biedt een modulaire opslagcontainer op het schip waarmee Kerbals verschillende gereedschappen kunnen gebruiken, zoals seismometers, weerstations en meer. Deze instrumenten kunnen op de oppervlakte van een planeet opgezet worden om informatie te verzenden naar de thuisplaneet van de Kerbals, waardoor de Kerbals hun zonnestelsel beter gaan begrijpen.

Kerbal Space Program Enhanced Edition: Breaking Ground Expansion verandert ook de manier waarop spelers het verkennen van hemellichamen ervaren. Op de planeten in het stelsel zijn allerlei nieuwe oppervlaktekenmerken toegevoegd en deze kunnen geanalyseerd worden met een nieuwe robotarm die aan rovers bevestigd kan worden. Dit zijn onder andere cryovulkanen, meteorieten, kraters en allerlei andere mysterieuze objecten die spelers kunnen onderzoeken. Bovendien bevat de uitbreiding een nieuw futuristisch ruimtepak zodat de Kerbals in stijl door de ruimte kunnen reizen.