Uitslag Sparta - Vitesse

De Eredivisie-comeback van Keisuke Honda heeft Vitesse geen soelaas geboden. Sparta Rotterdam was te sterk voor de Arnhemmers. Het werd op het Kasteel 2-0 voor de Rotterdammers.

In een weinig spectaculaire eerste helft was het Vitesse dat naar kansen zocht. Thomas Buitink was dicht bij de openingstreffer na een knap schot uit de draai. Na een klein half uur kwam Sparta vrijwel uit het niets op voorsprong. Uit een voorzet van Bryan Smeets kopte Jurgen Mattheij diagonaal raak.

Halverwege de tweede helft claimde Honda tevergeefs een strafschop nadat hij de bal op de arm van Lassana Faye had gekopt. Scheidrechter Christiaan Bax oordeelde dat de Sparta-verdediger niets te verwijten viel. Na tachtig minuten was de Eredivisie-comeback van Honda ten einde. Vanaf de kant zag hij hoe Smeets kort na de Arnhemse wissel met een schot aan alle onzekerheid een schot een einde maakte met de 2-0.

In tegenstelling tot Vitesse sloot Sparta daarmee een slechte reeks af. De Kasteelheren, die door de zege naar de elfde plaats in de Eredivisie klimmen, had immers sinds 5 oktober niet meer gewonnen.