De Vries debuteert in Formule E met P3 voor race één

Nyck de Vries is uitstekend begonnen in de Formule E. In het Saoedische Diriyah worden de eerste twee races van het nieuwe seizoen deze week verreden en de Nederlandse Formule 2-kampioen opende met een derde plek in de kwalificatie.

De kwalificatie was weer opgedeeld in vier groepen, met de toppers van vorig seizoen in de eerste groep. Zij waren daarmee direct kansloos voor een goede klassering op het circuit in de woestijn, waar zij de baan moesten ontdoen van het zand. Van kampioen Jean-Eric Vergne tot Robin Frijns, iedereen uit die groep klaagde erover, maar er was niks aan te doen.

De Vries reed zich naar de top-6 en mocht dus meedoen in de superpole, als enige rookie. Daarin gaf de Mercedes-coureur uiteindelijk 0,366 seconden toe op BMW-rijder Alexander Sims, die de pole en dus de eerste drie punten van het seizoen pakte. De Vries' teamgenoot Stoffel Vandoorne start naast Sim, Edoardo Mortara (Venturi) vertrekt met De Vries vanaf de tweede rij, voor Sam Bird (Envision Virgin) en Jerome d'Ambrosio (Mahindra). Frijns vertrekt als twaalfde.

De eerste ePrix van het zesde Formule E-seizoen begint vrijdag om 13.00 uur Nederlandse tijd en is live te zien op Ziggo Sport en Eurosport.