BraziliŽ na zinderende strijd naar finale WK onder 17

Op het wereldkampioenschap voetbal onder 17 jaar heeft Brazilië zich voor de zesde keer geplaatst voor de finale. In het Estádio Bezerrão in Gama, waar Nederland eerder na penalties verloor van Mexico, werd Frankrijk met veel moeite verslagen.

In een van de satellietsteden van hoofdstad Brasília kwam Frankrijk al na een paar minuten op voorsprong; Adil Aouchiche verzorgde een prachtige steekpass, die door Arnaud Kalimuendo af werd gewerkt. Nathanaël Mbuku brak een paar minuten later door de verdediging en zette de Fransen zelfs al op 0-2.

Nog in diezelfde minuut ging een penalty voor Brazilië na overleg met de VAR niet door, maar na een uur spelen kopte de nét niet buitenspel staande Kaio Jorge de 1-2 binnen. Een kwartiertje later rondde Gabriel Veron een prima aanval af om zo de gelijkmaker te scoren, waarna Isaac Lihadji de Franse 2-3 op de lat schoot.

In de allerlaatste minuten van de wedstrijd kwam de bal bij Lázaro terecht, die zich omdraaide en op fraaie wijze de 3-2 tegen de touwen schoot, waarmee Brazilië alsnog naar de WK-finale mocht.

Mexico en Brazilië strijden zondag vanaf 23.00 uur Nederlandse tijd om de wereldtitel, vier uur eerder trappen Nederland en Frankrijk af in het duel om plek drie. Ook die wedstrijden worden in Gama gespeeld.

Brazilië - Frankrijk (Bron: YouTube)