'PSV dreigt geblesseerde sterspelers langer te moeten missen'

Trainer Mark van Bommel kon zondag tegen AZ geen beroep doen op zijn aanvalstrio Donyell Malen, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren. Zonder die sterspelers gingen de Eindhovenaren uiteindelijk met 0-4 onderuit tegen de Alkmaarders en de personele problemen bij PSV lijken nog even aan te houden, aangezien De Telegraaf dinsdag meldt dat twee van de drie aanvallers de volgende wedstrijd van hun club ook dreigen te missen.

PSV neemt het zaterdagavond op Het Kasteel op tegen Sparta Rotterdam en volgens de ochtendkrant wordt alleen Ihattaren terugverwacht voor dat duel. Malen liet na de wedstrijd tegen AZ nog weten dat hij verwachtte snel terug te keren, maar de spits lijkt zaterdag opnieuw niet van de partij te zijn.

Datzelfde geldt voor Bergwijn, die kampt met een hamstringblessure. Van Bommel kan in Rotterdam verder in ieder geval geen beroep doen op Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander kreeg zondag tegen AZ zijn eerste basisplaats bij PSV, maar moest na twintig minuten al gaan douchen.

Toen incasseerde hij een directe rode kaart voor een charge op de enkel van Fredrik Midtsjö. Thomas kreeg maandag te horen dat hij twee wedstrijden geschorst zal zijn en de middenvelder voegt zich bij Nick Viergever en Jorrit Hendrix. Die twee kregen een week eerder een rode kaart tegen FC Utrecht en zitten tegen Sparta de laatste wedstrijd van hun schorsing uit. In het slechtste geval moet Van Bommel zodoende al een streep door vijf namen zetten voor de wedstrijd tegen Sparta.